KES TUAN RUMAH OVER KAPITALIS

KES TUAN RUMAH OVER-KAPITALIS

Korang yang tak duduk dengan parents and sewa rumah kat luar tu,apa pendapat korang dengan tuan rumah sewa korang? Boleh dipercayai tak? Adakah dia seorang yang bertanggungjawab?

Sebab ada beberapa landlord yang tak berhati perut bila buat sewa bilik . Pasti banyak cerita tentang sewa bilik yang korang pernah dengar dan kebanyakannya cerita tentang landlord yang tak bertanggungjawab dan menyusahkan penyewa.

Bila dapat landlord tak berhati perut ni, diaorang suka hati tambah bilangan orang di dalam bilik atau rumah dan sumbat penyewa sesuka hati macam tin sardin! Harga sewaan dah lah mahal, pastu sesuka hati je sewa lagi dekat orang lain.

Lagi tak bertanggungjawab bila landlord markup harga sesuka hati pastu bagi alasan ada renovation yang kena buat dekat rumah tu. Also, tak bayar maintenance sampai access card kene block dan menyebabkan penyewa susah untuk masuk ke rumah sewa mereka.

Tuan rumah sewa bilik korang pun macam tu ke ?

Namun tak semua tuan rumah sewa macam ni. Mungkin segelintir tapi bukan semua. Apa apa pun before korang sewa, pastikan buat research dulu berapa bilik dan kuantiti orang yang sewa di rumah tu, so dari situ korang boleh fikir nak sewa atau tidak.

#rumahsewa

#tuanrumahtidakbertanggungjawab

#FanaCapitalSdnBhd

 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply