Beli Rumah Percuma Kereta

Beli rumah percuma kereta, kereta tajaan penyewa etc2. It sounds lame and cliche to it’s core nonetheless itulah hakikat sebenar when u know how to invest and urus ‘capital’ dengan baik.

Throwback to the time in 2020 masa umur 29 tahun, selepas nilai portfolio melebihi 7 angka. Bagaimana 29 tahun dengan modal yang terhad do it?

Ini bukan kisah skim cepat kaya tapi adalah kisah bagaimana anda boleh gunakan pembiayaan kreatif untuk selesaikan masalah anda dan capai matlamat.

Awal tahun 2020 syarikat umumkan gaji bakal dipotong dan dalam kepala mula risau langkah seterusnya akan diberhentikan kerja. Jadi Fana execute plan kewangan kecemasan.

Sebelum 2020 Fana dah pun beli rumah pertama dan dari rumah tersebut Fana dapat cashout RM 50K. Dalam RM 20K Fana guna untuk tampung kos beli rumah termasuk kos ubahsuai.

Baki RM 30K Fana gunakan untuk beli 3 rumah lagi dan hasil dari rumah rumah tersebut Fana berjaya dapatkan tunai sebanyak RM 270K. Lebih kurang RM 100K digunakan untuk kos beli rumah-rumah tersebut dan ubahsuai.

Daripada baki RM 170K, Fana guna RM 30K untuk 4 projek sublet di mana setiap satu mendapat cashflow sebanyak RM 500-1000 bergantung pada unit.

Akhir sekali, hasil akan jadi begini:

Duit Tunai : RM 100K
Cashflow positive : RM 5K +-
Cash tersebut Fana labur semula dalam perniagaan dan alternatif seperti tabung Haji dan ASB.

Adakah mudah untuk lakukannya? Fana would definitely say tak mudah dan Fana truly understand keresahan yang orang ramai rasa apabila nak pilih hartanah pelaburan.

Betul ke yang ni?
Untung tak?
Kalau takde penyewa siapa nak bayar?
Kita ni komitmen dan hutang dahlah banyak camne nak labur?

Risiko! Risiko! Risiko!

Di sinilah berfungsinya peranan Fana dan pasukan dalam membantu anda merangka portfolio yang bersesuaian dengan keperluan dan matlamat anda, tanpa mengira bangsa, usia, miskin dan kaya.

IT’S ALL ABOUT YOU! 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply