𝑵𝒂𝒌 𝒃𝒆𝒍𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒐𝒎𝒊𝒏𝒊𝒖𝒎 𝒔𝒆𝒓𝒃𝒂 𝒎𝒆𝒘𝒂𝒉 𝒕𝒆𝒕𝒂𝒑𝒊 𝒈𝒂𝒋𝒊 𝑪𝒖𝒎𝒂 𝑹𝑴3.5𝒌? 𝑰𝒏𝒊𝒍𝒂𝒉 𝒄𝒂𝒓𝒂𝒏𝒚a

Boleh ke dengan gaji Rm 3.5 K nak beli rumah Kondominium? Mesti lah boleh tapi ada caranya kalau tak nak menjadikan pelaburan kita ni satu liabiliti pula.  

1) 𝙋𝙞𝙡𝙞𝙝 𝙧𝙪𝙢𝙖𝙝 𝙞𝙠𝙪𝙩 𝙠𝙚𝙡𝙖𝙮𝙖𝙠𝙖𝙣   

Ketahui kelayakan pinjaman anda dengan bank supaya anda tidak buang masa apabila nak beli hartanah nanti. Sebagai contoh anda sudah tahu dengan komitmen dan gaji anda hanya mampu untuk beli hartanah berharga RM 500K, maka anda boleh mula mensasarkan hartanah yang tepat. Proses ini penting kerana kalua sebagai pelabur akan memberi kesan kepada pulangan pelaburan hartanah anda. 

2) 𝘽𝙖𝙮𝙖𝙧𝙖𝙣 𝙆𝙤𝙢𝙞𝙩𝙢𝙚𝙣 𝙮𝙖𝙣𝙜 𝙧𝙚𝙣𝙙𝙖𝙝   

Perbelanjaan bulanan kita akan memiankan peranan di sini. Jika kita boros dan tak berhati-hati dalam pembelanjaan sukar untuk keep up dengan insattlment rumahyang kita nak beli tu. Bukan itu sahaja kalau banyak snagat komitmen atau hutang bank pun akan takut untuk luluskan loan kita.  

3) 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙞𝙠𝙖𝙣 𝘾𝘾𝙍𝙄𝙎 𝙩𝙖𝙠 𝙨𝙖𝙣𝙜𝙠𝙪𝙩   

Hutang sedia ada pastikan bayar ya dengan berdisplin baru lah bank akan yakin untukk meluluskan loan rumah Kondo idaman anda tu.  

4) 𝙆𝙚𝙡𝙪𝙖𝙧𝙠𝙖𝙣 𝙨𝙚𝙙𝙞𝙠𝙞𝙩 𝙙𝙪𝙞𝙩 𝙆𝙒𝙎𝙋 𝙖𝙧𝙖𝙪 𝘼𝙎𝘽 𝙖𝙣𝙙𝙖   

Duit berkenaan akan digunakan untuk menampuk bayaran muka rumah tersebut. Kalau ada duit lebuh boleh bayar sedikit bayaran principal loan anda agar kadar interst dapt dikurangkan.  

Dah tahu kan macam mana nak beli rumah Kondo walaupun dnegan bergaji RM3.5K. So tunggu apa lagi? 

𝐏𝐞𝐫𝐥𝐮𝐤𝐚𝐧 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐬𝐢 𝐤𝐞𝐰𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧? Kami bersedia untuk membantu anda mencari jalan terbaik bagi menyelesaikan masalah kewangan anda. 

Anda boleh ℎ𝑢𝑏𝑢𝑛𝑔𝑖 𝑘𝑎𝑚𝑖 ataupun 𝑘𝑙𝑖𝑘 𝑙𝑖𝑛𝑘 𝑑𝑖 𝑏𝑎𝑤𝑎ℎ, kami akan hubungi anda dalam tempoh 𝟐𝟒 𝐣𝐚𝐦. 

https://share.hsforms.com/16zhPfRHERqCbwVMBUXCbBQc7k8j 

Konsultasi Kewangan 𝑷𝑬𝑹𝑪𝑼𝑴𝑨 bagi yang pertama kali bersama kami! 

𝐒𝐥𝐨𝐭 𝐚𝐝𝐚𝐥𝐚𝐡 𝐓𝐄𝐑𝐇𝐀𝐃 𝐬𝐞𝐡𝐢𝐧𝐠𝐠𝐚 𝐎𝐠𝐨𝐬 𝐬𝐚𝐡𝐚𝐣𝐚 ! 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply