KERAJAAN SCAM STUDENT UNI ??

Pada tanggal 28/3/2022, keputusan kelayakan Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) telah dikeluarkan. Boleh dikatakan hampir semua pelajar Uni tidak layak untuk menerima bantuan kerajaan walaupun diri mereka sememangnya bujang.

Ramai anak muda sekarang kadang kala tidak mengharapkan duit daripada keluarga mereka sebab itulah bantuan ini amat penting bagi meringankan beban pembelanjaan mereka .

Terdapat pelbagai cara lain untuk mendapatkan wang tambahan selain daripada bantuan kerajaan. Sebagai contoh dengan membuat perniagaan sambilan seperti menjual product tempatan misalnya Shaklee, Mamasab dan sebagainya. Jika ada masa terluang lebih sikit boleh melakukan pekerjaan sambilan di 7-Eleven , JnT dan McD yang menyediakan pakej sambilan yang agak lumayan. Bagi mereka yang mahukan masa yang lebih fleksibel boleh melakukan grab, foodpanda dan pelbagai kerja rider yang lain.

Di sini kami nak berpesan perancangan kewangan amatlah penting walaupun di usia muda. Terdapat perbagai cara untuk mendapatkan sumber kewangan dan usaha untuk mendapatnya mestilah diteruskan walaupun gagal berkaliยฒ.

#BKM

#student

#UniLife

#FanaCapitalSdnBhd

ย 

ย 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply