CARA SENANG LULUS LOAN!

Korang mesti terfikir macam mana nak lulus loan dengan senang? Sini kami nak kongsi beberapa tips dan trick macam mana nak senang lulus loan bila nak beli rumah.

  1. Credit Score

Membina credit score adalah sangat penting sebab ini boleh meyakinkan pihak bank yang kita akan pulangkan balik loan yang kita buat tu. Bila kita ada credit score yang tinggi, kadar interst loan kita akan manjadi semakin rendah. Fana rasa cara terbaik untuk membina credit score ini adalah dengan mengambil card credit. Contohnya, yang masih muda boleh ambil card credit dengan limit RM 2K dan membuat loan yang tidak lebih dari RM 10K misalnya seperti membeli motorsikal.

  1. Bayar Hutang On Time!!

Pastikan loan yang lama atau hutang yang lama mesti dibayar dengan rekod yang baik iaitu tanpa kelewatan pembayaran. Inilah yang menjadi titik penting untuk meyakinkan pihak bank bagi meluluskan pinjaman loan baharu untuk kita.

  1. Semak Kelayakan

Kadang-kala orang kita ni suka membuat sesuatu tanpa periksa duhulu . Oleh itu , sebelum nak buat loan kita kena cheack dengan pihak bank berapa nilai yang sebenarnya kita layak.Memeriksa record kewangan kita,berapa nilai hutang yang kita sedia ada bagi memudahkan urusan lagi urusan kerana pihak bank akan melihat semua itu. Kadang kali kami selalu juga bantu beberape client kami untuk buat loan perumahan mereka dan cek semua Kelayakan mereka sama ada ade hutang tertunggak, nama di blacklist dan adakan DSR melebihi apa yang ditetapkan sesetengah bank.

Kesimpulannya, untuk membuat loan adalah amat mudah juka anda mempunyai record kewangan yang baik dan berdisplin. Pihak bank akan mudah meluluskan berkenaan kerana yakin bahawa anda akan membayarnya. Bagi sesiapa yang tidak mempunyai record yang baik ada caranya macam mana nak lulus and kami juga boleh tolong guide kan.

Sebarang pertanya boleh hubungi

019-321 6150 – Farhana Norlisan

#loan

#finance

#advice

#FanaCapitalSdnBhd

ย 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply