𝑴𝒆𝒏𝒈𝒖𝒏𝒕𝒖𝒏𝒈𝒌𝒂𝒏 𝒌𝒆 𝒃𝒆𝒍𝒊 𝒉𝒂𝒓𝒕𝒂𝒏𝒂𝒉 𝒃𝒆𝒓𝒅𝒆𝒌𝒂𝒕𝒂𝒏 𝑷𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄 𝑻𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕?

Soalan ini selalu ditanyakan kepada Fana oleh client berbaloi ke beli gartanah yang berdekatan dengan public transport / pengangkutan awam ni jawapannya adalah a big 𝒀𝑬𝑺 tetapi asalkan hartanah ini 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗮𝘁𝗮𝘂𝗽𝘂𝗻 𝘀𝗲𝗻𝗮𝗻𝗴 𝗰𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮 𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲. Kenapa? Ha sebabnya dalam kawasan yang sesak contohnya di bandar raya seperti Kuala Lumpur yang mempunyai jumlah penduduk yang semakin padat pengangkutan awam akan menjadi kawan baik anda. Bukan sahaja menjimatkan masa malah pengangkutan awam seperti MRT dan LRT tidak akan mengalami kesesakan jalan raya justeru akan lebih menjimatkan masa berbanding anda menaiki kenderaan sendiri. Sebab Fana pun selalu menaiki kenderaan sendiri memang stress juga hadap jem hampir setiap hari. 

Dari segi pembelian untuk pelaburan pula mengikut trend masa kini ramai anak muda memilih untuk menaiki pengangkutan awam seperti MRT dan LRT. Ye lah kan dalam perjalanan pergi dan balik boleh lelapkan mata sekejap yang penting jangan terlepas stesen sudah.  

Bukan ape kadang tempat mereka menyewa itu mempunyai tempat pakir kenderaan yang terhad dan juga nak memiliki kenderaan sendiri masih belom mampu. Belom cerita lagi kalau guna kenderaan awam ni lebih kurang risiko kemalangan jalan raya.  

So apa pula pendapat anda mengenai beli hartanah berdekatan public transport ni? 

𝐏𝐞𝐫𝐥𝐮𝐤𝐚𝐧 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐬𝐢 𝐤𝐞𝐰𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧? Kami bersedia untuk membantu anda mencari jalan terbaik bagi menyelesaikan masalah kewangan anda. 

Anda boleh ℎ𝑢𝑏𝑢𝑛𝑔𝑖 𝑘𝑎𝑚𝑖 ataupun 𝑘𝑙𝑖𝑘 𝑙𝑖𝑛𝑘 𝑑𝑖 𝑏𝑎𝑤𝑎ℎ, kami akan hubungi anda dalam tempoh 𝟐𝟒 𝐣𝐚𝐦. 

https://share.hsforms.com/16zhPfRHERqCbwVMBUXCbBQc7k8j 

Konsultasi Kewangan 𝑷𝑬𝑹𝑪𝑼𝑴𝑨 bagi yang pertama kali bersama kami! 

𝐒𝐥𝐨𝐭 𝐚𝐝𝐚𝐥𝐚𝐡 𝐓𝐄𝐑𝐇𝐀𝐃 𝐬𝐞𝐡𝐢𝐧𝐠𝐠𝐚 𝐎𝐠𝐨𝐬 𝐬𝐚𝐡𝐚𝐣𝐚 ! 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply