𝑱𝒆𝒏𝒊𝒔 𝒔𝒐𝒇𝒂 𝒖𝒏𝒕𝒖𝒌 𝒉𝒂𝒔𝒊𝒍𝒌𝒂𝒏 𝒓𝒖𝒂𝒏𝒈 𝒎𝒊𝒏𝒊𝒎𝒂𝒍𝒊𝒔

𝑱𝒆𝒏𝒊𝒔 𝒔𝒐𝒇𝒂 𝒖𝒏𝒕𝒖𝒌 𝒉𝒂𝒔𝒊𝒍𝒌𝒂𝒏 𝒓𝒖𝒂𝒏𝒈 𝒎𝒊𝒏𝒊𝒎𝒂𝒍𝒊𝒔 

Apa yang di maksudkan dengan minimalis ? Adakah ia mengatakan dinding putih, lantai kayu dan tingkap yang terbuka luas? Adakah ia kelihatan seperti sofa blok, seni bina yang kukuh, warna dan corak yang plain? Minimalisme tidak bermaknaperabot dan aksesori yang ringkas, membosankan atau murah. Secara ringkas bermaksud ‘kurang adalah lebih’ . Harini fana/kami akan ceritakan so jenis apa yang bole 

– 𝗦𝗼𝗳𝗮 𝗺𝗼𝗱𝘂𝗹𝗮𝗿 

Sofa ni terdiri dari beberapa bahagian sofa yang boleh diasingkan dan boleh dicantumkan kepada bentuk yang kita nak dengan mudah. Cara mencantumkanya pula tidak perlu screwdriver atau alat lain. Berguna kan sofa jenis ni? Klau dan bosan dengan kedudukan lama bileh ja tukar jadi design yang lain. 

𝙎𝙤𝙛𝙖 𝙙𝙚𝙣𝙜𝙖𝙣 𝙬𝙖𝙧𝙣𝙖 𝙣𝙚𝙪𝙩𝙧𝙖𝙡 

Warna yang neutral akan mewujudkan lagi suasana minimalis dimana ia sesuai dan masuk dengan semua kombinasi warna. Putih, hitam, kelabu dan kelabu tua adalah contoh warna yang boleh diguna untuk mengasilkan ruangan minimalis ni. 

𝙎𝙤𝙛𝙖 𝙗𝙚𝙧𝙗𝙚𝙣𝙩𝙪𝙡 𝙇 

Sofa jenis ni biasa digunakan untuk menampakkan ruang minimalis tu .How? Kalu ruang yang kecil ia biasa diletakkan di sudut penjuru agar ruang akan kelihatan belih luas dan besar .Tapi bukan tu ja kalau di ruang yang besar juga sofa ni akan nampak cantik letak di tengah-tengah tak perlu lah set kerusi 3 bahagian yang selalu kita nampak dalam drama TV3 tu. 

Nampak kan pemilihan sofa tu boleh jadi isu kalau nak tema yang kita mahukan.kalau nak tahu macam mana nak hasilkan tema minimalis lagi boleh stay tune kat page ni. 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply