𝑪𝒂𝒓𝒂 𝑴𝒆𝒏𝒋𝒂𝒅𝒊𝒌𝒂𝒏 𝑹𝒖𝒎𝒂𝒉 𝑨𝒏𝒅𝒂 𝑲𝒆𝒍𝒊𝒉𝒂𝒕𝒂𝒏 𝑳𝒖𝒂𝒔

Fana nak share sikit tips macam mana Condominium atau Apartment yang mempunyai ruang yang agak kecil agak nampak lebih besar dan luas.nak tahu tak? 𝗝𝗼𝗺 baca perkongsian di bawah.. 

#𝟏 – 𝐏𝐞𝐦𝐢𝐥𝐢𝐡𝐚𝐧 𝐰𝐚𝐫𝐧𝐚  

Warna memainkan peranan yang penting di dalam menampak sesuatu ruang itu kelihatan lebih besar dan luas . Warna yang sesuai digunakan untuk mendapatkan hasil ini ialah warna seperti seperti putih, kuning air atau kelabu muda. Selain daripada itu juga hiasan dan perabut yang digunakan juga hendaklah bewarna agak kontra dengan warna dinding agak menampakkan keluasan tetapi bukan kekosongan di ruang berkenaan.  

#𝟐 – 𝐌𝐞𝐧𝐠𝐚𝐥𝐢𝐡 𝐡𝐚𝐥𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧  

Hal ini merujuk kepada perabut atau barangan yang boleh menghalang laluan pejalan kaki. Setiap bilik perlu ada “focus point” yang boleh menampakkan ruang tersebut menjadi lebih besar . Oleh itu barangan akan dapat disusun dengan lebih rapi dan tidak serabut sehingga menampakkkan ruang tersebut kelihatan sempit.  

#𝟑 – 𝐋𝐚𝐧𝐠𝐠𝐬𝐢𝐫 𝐲𝐚𝐧𝐠 𝐭𝐢𝐧𝐠𝐠𝐢  

Langsir yang tinggi mampu membuat illusi yang membuatkan bilik tersebut menjadi lebih tinggi dan besar. Tetapi untuk hasil yang lebih menarik pemasangan langsir tidak diperlukan kerana dapan menyerlahkan lagi ruang untuk menjadi lebih besar kerana pencahayaan yang lebih baik. Disebabkan rakyat di malaysia amat mementingkan privasi langgsir yang tinggi will do the job.  

#𝟒 – 𝐌𝐞𝐥𝐞𝐭𝐚𝐤𝐤𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧  

“Adakah cermin menjadikan bilik kelihatan lebih besar?” Jawapanyan adalah”Ya.” Cermin boleh menjadikan ruang kelihatan lebih besar dan lebih terbuka. Untuk mencipta rupa kedalaman, pilih titik fokus dan condongkan cermin anda ke arahnya. Cermin juga memantulkan cahaya semula jadi dan tiruan, menjadikan bilik kelihatan lebih terang pada setiap masa siang dan malam. Ia amat berguna untuk meletakkan cermin berhampiran tingkap untuk memantulkan dunia di luar.  

#𝟓- 𝐏𝐞𝐫𝐚𝐛𝐮𝐭 𝐲𝐚𝐧𝐠 𝐬𝐞𝐬𝐮𝐚𝐢  

Dah tahun 2022 teknologi pun sudah makin maju dengan mengunakan perabot multi-purpose, meja kopi yang bileh bertukar menjadi storage box, katil sofa atau katil dengan laci simpanan. Meja makan boleh kembang, meja lipat dan meja bersarang semuanya merupakan pilihan tepat yang boleh disimpan apabila tidak digunakan.Baru lah ruang dlam rumah anda kan menjadi lebih luas dan selesa.  

Ingin ketahui lebih lanjut, boleh hubungi Fana melalui DM ataupun isi e-borang melalui link berikut supaya Fana boleh hubungi anda. 

https://share.hsforms.com/1uustpk6IRPmLKjRc7aTgAAc7k8j 

#financialservicesprogram #propertysales #property #pelaburanhartanah #pelaburan #propertyinvestor #pelaburanmasadepan #hiasrumah #decoration #hartanah #financialservices #Fanashare 

Hubungi Kami untuk Bina Portfolio Idaman Anda

Leave a Reply